Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mikä ihmeen HMS?

Soitinverstas HMS Hand Made Stuff on se virallinen rekisteröity nimi, joka näkyy kaikissa virallisissa papereissa, mutta HMS-guitars -nimellähän tässä varsinaisesti kitaroita rakennetaan. Nimen keksiminen omalle firmalle ei taida olla kenellekään niitä helpoimpia tehtäviä, eikä se ollut sitä tässäkään tapauksessa. 

Tämän nimen tarina on lähtöisin jo lapsuudestani, kun tavattiin käydä perheen kanssa mummin luona syömässä. Kirjahyllystä löytyi aina kaikenlaista jännää luettavaa viime vuosisadan alkupuolelta. Selailin usein yhtä valtavaa kolmiosaista teosta jonka oli kirjoittanut eräs W. Churchill ja joka kertoi suuresta sodasta (I maailmansota). Ihmettelin ja ihailin sitä loputonta määrää kuvia sen ajan hurjan näköisistä sotalaivoista. Ja kaikissa Britannian kuninkaallisen laivaston aluksissa oli tuo kirjainlyhenne HMS ennen varsinaista nimeä - eli His tai Her Majestys Ship.

Ryhdyttyäni myöhemmin rakentelemaan modulaarisyntikoihin kaikenlaisia palikoita, jotka piti nimetä erikseen, keksin käyttää tuota samaa kirjainlyhennettä - HMS. Royal Navylla kun oli molemmissa sodissa aikamoinen määrä laivoja, jotka seilasivat pitkin maailman meriä, joten siitä olikin sitten helppo keksiä audiolaitteille yksilöllisiä nimiä. Lisäksi ne syntikkamoduulit olivat tietysti myös käsintehtyjä, eli Hand Made Stuff.